Kungens hälsning till Stina: ”Njut av guldet”

Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

OS-mästaren Stina Nilsson är dagens stora samtalsämne. Hyllad och åter hyllad – nu stämmer kungafamiljen in i hyllningskören. De hälsar.
”Grattis till segern! Du gjorde det vi alla hoppats på. Fantastisk prestation. Njut av guldet,” skriver Kungahuset på Instagram.

Stina Nilssons överlägsna OS-guld har gett eko i hela landet.

Snabbast i kvalet och total dominans i finalen, var hon aldrig hotad. Finalvinsten innebar att Sverige bärgade sitt andra guld i de olympiska spelen. Stefan Löfvéns gratulationer har nu följts upp med ett speciellt meddelande från Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia. De gratulerade Nilsson till segern med ett telegram:

Kungaparet följde tävlingen med stort intresse från kontoret på Stockholms slott.

– Kungafamiljen följde loppet och tyckte det var väldigt spännande, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Sverige har hunnit med tre medaljer, två guld och ett silver.

– Det är väldigt roligt för Sverige med de här tre första medaljerna. Kungen har uttryckt att han hoppas att det blir fler medaljer när han väl är på plats.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.