Laura Dahlmeier/arkiv. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nytt bakslag för Laura Dahlmeier – kan missa världscupstarten

Uppdaterad
Publicerad

På grund av hälsoskäl tvingas skidskyttedrottningen Laura Dahlmeier till en träningspaus – endast sex veckor innan premiären av världscupen i skidskytte.

”Jag måste lyssna på min kropp”, säger hon till tyska bild.de.

Den tyska skidskytten Laura Dahlmeier, som tog två OS-guld senast vid Pyeongchang, tvingas till en träningspaus efter en sommar med hälsoproblem och skador. Hon ådrog sig bland annat en lårskada i en cykelolycka och har opererat bort sina visdomständer.

”Jag känner helt enkelt inte att jag kan träna som en professionell utövare. Just nu måste jag bara lyssna på vad min kropp säger”, säger Dahlmeier till bild.de.

När tyskan kan börja träna igen är ännu oklart och hon riskerar därför att missa världscupstarten i Pokljuka, Slovenien, i slutet av november.

”Dahlmeiers immunförsvar är ganska försvagat. Hög intensitetsträning och stress är absolut kontraproduktivt för henne i den här situationen”, säger lagläkaren Klaus-Jürgen Marquardt.

Fakta Laura Dahlmeier, 25:

Två OS-guld

Sju VM-guld

17 individuella vinster i världscupen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.