Öberg tiondelar från pallen i VM-genrepet

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg sköt två bommar i masstarten i Antholz. Ändå åkte svenskan för sin fjärde pallplats i världscupen.

Men 23-åringen blev fyra i sista VC-tävlingen innan hemma-VM.

– Jag är jättenöjd med loppet i dag, säger hon till SVT Sport.

Hanna Öberg gjorde vad hon kunde för att ta sin fjärde pallplats i världscupen den här vintern. 23-åringen inledde med en bom och fick jaga hela tiden. Trots att det även blev en bom på det tredje skyttet var hon med hela vägen in. Anledningen var att svenskan nästan sköt snabbast av alla på vallen.

– Jag är jättenöjd med loppet i dag, två bom tycker jag är godkänt, men det är klart att vill jag vara ännu högre upp skulle jag ha skjutit ännu bättre än så, säger Öberg till SVT Sport.

Efter fullskytte på det fjärde skyttet gick hon ut som fyra, fyra sekunder efter trean Marketa Davidova, 13 bakom Vanessa Hinz och 16 bakom ledande Laura Dahlmeier.

Svenskan kunde inte göra något åt varken Dahlmeier, som vann, eller tjeckiskan Davidova. Hon var dock bara sju tiondelar bakom trean Hinz i mål och slutade därmed fyra i sista världscuptävlingen innan VM.

– Det var riktigt nära där på slutet, men jag hann inte riktigt hela vägen fram, säger Hanna Öberg.

Världscupen går vidare i kanadensiska Canmore härnäst, men varken där eller i amerikanska Soldier Hollow kommer de svenska skidskyttelandslaget att befinna sig. I stället ska de nu ladda för VM på hemmaplan i Östersund som startar den sjunde mars.

Mona Brorsson kom in i mål på en finfin niondeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.