Johanna Ojala tror på Therese Johaug i vinter. Men det finns risk för övertändning i premiären, menar SVT-experten. Foto: Bildbyrån

Ojala tror på supertränad Johaug: ”Konstigt annars”

Publicerad

På fredag gör Therese Johaug comeback i Beitostölen, två år efter hennes senaste tävling. Det sägs att hon är bättre tränad än någonsin.
– Det vore konstigt annars. Hon har kunnat träna i nästan tre år, säger SVT Sports längdskidsexpert Johanna Ojala.

Johaugs första lopp blir 10 km klassiskt och Ojala tror att det är en nervös 30-åring på start.

– Hon känner nog en enorm längtan efter att få vara tillbaka så för henne handlar det nog mycket om att kunna kontrollera och disponera energin på rätt sätt. Jag tror att hon kommer att åka riktigt bra bara hon lyckas med det.

SVT-experten tycker att det ska bli spännande att se om norskan får till det.

– Utmaningen kan vara om hon bli för peppad, för uppe i varv. Att hon inte som de brukar säga, kommer sig ner på snön. Att hon bara vevar och har frekvens men inte får ner kraften i snön.

– Får hon bara blåsa ur sig ett lopp så tänker jag att under söndagens lopp kanske man kan återfinna henne i lite mer balans.

Men hon tror att vi redan i helgen får en indikation på var Johaug står inför världscuppremiären.

– Vi att få en fingervisning om var hon står. Hon har ändå goda kombattanter i Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östberg, Ragnhild Haga så det kommer att visa sig hur de står i relation till varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer