Arkivbild: Nadine Fähndrich. Foto: Bildbyrån

Schweiziska tog första segern i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Nadine Fähndrich vann fristilssprinten i Dresden efter offensiv åkning och tog sin första seger i världscupen. Hon drog hela finalen och lyckades hålla undan före Sophie Caldwell och Annamarija Lampic.

– Det betyder mycket och jag försökte koncentrera mig på min egen åkning. Det har varit nära många gånger och i dag fungerade det, vilket var härligt, säger schweiziskan i SVT Sports sändning efter sin första seger i världscupen.

I herrklassen vann Federico Pellegrino sin 15:e seger i världscupen. Han drog hårt och släppte aldrig upp de andra. Närmast utmanade britten Andrew Young, som fick en ny stav, och ändå nådde pallen.

Corona och idrott

Loppet gick på en ihopskottad bana vid Elbes strand i centrala Dresden.

Det saknades åkare från Sverige, Norge och Finland. De har stannat hemma på grund av oro kring pandemin. Även förra helgens succéåkare, Rosie Brennan, som vann både sprinten och 10 km-loppet i Davos, saknades också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet