Superhelg med Sportstudion och över 20 timmar sport

Uppdaterad
Publicerad

Rally-VM, Gotland Grand National och världscupen i hoppning i Verona. Sportstudion är fullmatad med sportgodis – häng med från klockan 9.45 i SVT1 eller på SVT Play.

Söndagens Sportstudion är den mest fullmatade hittills i höst. Herrarnas alpina premiär i Sölden har blicit inställd men vi sänder ett sammandrag från lerbadet på Gotland Grand National, Verona där Peder Fredricson har chans att ta en ny pallplats i världscuphoppningen samt från rally-VM.

Sportstudion sänder i åtta timmar och dessutom sänds rally-VM delvis i SVT2.

Ogier jagar Neuville

Klockan 11.15 börjar sammandraget från den årliga motorfesten i gyttjan, endurotävlingen Gotland Grand National.

Men Sportstudion har ännu mer godis för den motorintresserade: Rally-VM går vidare i Spanien. Sebastien Ogier vann i Storbritannien sist och hakade på Thierry Neuville i totalställningen. Han är nu bara sju poäng efter belgaren med 182 poäng.

Ny svensk succé?

Peder Fredricson blev trea i sin världscuppremiär förra helgen, i Helsingfors. Nu fortsätter han i Verona. Douglas Lindelöw vann premiären i Oslo veckan innan så för svensk del har världscupsäsongen inletts starkt.

Övriga svenskar som tävlar i Verona är Henrik von Eckermann, Jonna Ekberg och Petronella Andersson. Malin Larsson och Lotta Björe kommenterar SVT:s sändning från världscupen.

Sportstudion, med Marie Lehmann som programledare, bjuder också på nyhetsuppdateringar samt kommentarer och analyser av våra experter Jonas Kruse (motorsport), Tobias Hellman (alpint) och Lotta Björe (hästhoppning).

Så sänder vi sport i SVT i helgen

Sportstudion söndag

SVT1 9.45-17.55 28/10 Sportstudion

SVT1 10.00-11.00 Alpint: Storslalom (h) åk 1 Inställt

SVT1 11.15-11.45 Motor: Gotland Grand National

SVT1 12.00-12.45 Motor: Rally-VM, Spanien

SVT2 12.45-13.30 Motor: Rally-VM, Spanien

SVT1 13.00-14.00 Alpint: Storslalom (h) åk 2 Inställt

SVT1 14.00-16.30 Ridsport: Världscupen Verona

SVT1 17.00-17.55 Motor: Rally-VM, Spanien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.