Stina Nilsson. Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson inleder året i Dresden

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson och flera av de övriga svenska åkarna som avstod Tour de Ski inleder året med världscuptävlingarna i Dresden.

I ambitionen att pricka formtoppen till stundande OS i Pyeongchang avstod Stina Nilsson Tour de Ski.

Det gjorde även Ida Ingemarsdotter och Hanna Falk och de OS-klara tjejerna inleder i stället året med sprinttävlingar i tyska Dresden den 13-14 januari.

Pyeongchang 2018

Optimistisk förbundskapten

– Tjejerna har haft en bra period av träning under jul och nyår och jag tror att de kommer att sälja sig dyrt i den här sprinten, säger Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Teodor Peterson, även han klar för OS, är en av de svenska herrarna som kommer till start.

”Visade fin form”

– Det ska bli kul att få se Teodor i världscupen igen. Han visade fin form senast i helgen. Men det blir även spännande att se Karl-Johan Dyvik och Emil Johansson, som kvalade i världscupen för första gången i Davos. De är två snabba killar som jag tror att banan i Düsseldorf passar bra för, säger Grip

Sprinten avgörs under lördagen och på söndagen blir det sprintstafett.

Hela svenska truppen

Damer: Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK, Anna Dyvik, IFK Mora SK, Hanna Falk, Ulricehamns IF, Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK, Stina Nilsson, IFK Mora SK, Jonna Sundling, IFK Umeå.

Herrar: Johan Häggström, Piteå elit,Karl-Johan Dyvik, IFK Mora SK, Emil Johansson, IK Jarl, Emil Jönsson, Anna&Emil skidklubb, Teodor Peterson, IFK Umeå, Karl-Johan Westberg, Borås SK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pyeongchang 2018

Mer i ämnet