Therese Johaug och Stina Nilsson. Kollage. Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson vill inte träna med Johaug

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson är inte intresserad av träna tillsammans med Therese Johaug. Hon tror inte att hon hade fått ut något av det.

– Jag tror bara att hon skulle åka ifrån mig, säger Nilsson till norska VG.

Charlotte Kalla har vid flera tillfällen träningsåkt tillsammans med sina norska konkurrenter Marit Björgen och Therese Johaug, både för att få starka sparringpartners och av nyfikenhet på deras träningsmetoder.

Ett liknande upplägg är inte på tapeten för Stina Nilsson, som i en intervju med norska VG utesluter att träna tillsammans med Therese Johaug.

– Nej, jag tror att hon bara skulle åka ifrån mig. Så jag tror inte jag skulle få något större utbyte av det. Jag tror inte att hon hade fått ut så mycket av att träna med mig heller, säger Nilsson.

– Jag har inte pratat med Kalla om erfarenheten att träna med norskorna. Sedan orkar jag inte resa, det gör man redan så mycket under säsongen. Jag vill resa så lite som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.