Daniel Rickardsson hade det tungt. Foto: Bildbyrån

Rickardsson: ”Får ta i maximalt precis överallt”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen medalj för svensk del i herrarnas stafett över 4x10 km.

– På den här nivån går det inte om man inte har konkurrenskraftiga skidor, säger Daniel Rickardsson till Kanal 5 om vallamissen.

Johannes Hösflot Kläbo höll upp flaggan, gled in i mål och såg till att Norge tog sitt femte OS-guld i stafett genom tiderna.

Samtidigt gick det tyngre för Sverige, som slutade femma efter att ha vallat bort sig de två första klassiska sträckorna. Daniel Rickardsson hymlar inte om sin besvikelse.

OS i Pyeongchang 2018

– Är det någon gång man ska svära i tv är det nu. Det gick riktigt dåligt. Man får ta i maximalt precis överallt och det var vi inställda på, men på den här nivån går det inte om man inte har konkurrenskraftiga skidor, säger han till Kanal 5.

”Det bara rann i väg”

Även Jens Burman tar till orda, men är ganska fåordig.

– Jag gjorde det jag gjorde på slutet, men det bara rann i väg. Skidorna kanske inte varit topp i dag, säger han.

Marcus Hellner som körde på fritt och inte behövde ha valla under skidorna var inte alls inspirerad när han skulle gå ut.

– Jag var väldigt pigg men det var ett svårt utgångsläge. Det var alldeles för långt fram för att kunna göra något. Jag hade ett bra material. Det var inte inspirerande att gå ut två minuter efter, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet