Tilda Johansson. Foto: Bildbyrån

Tilda Johansson utesluter VM: ”Absolut inte aktuell”

Uppdaterad
Publicerad

Tilda Johansson tvingas följa VM från tv-soffan.

Hade 23-åringen varit frisk hade hon kunnat vara en potentiell reserv till Elvira Öberg.

– Jag tror absolut att jag skulle funnits med i diskussionerna, säger Johansson till SVT Sport.

Förra veckan testade Tilda Johansson positivt för covid-19. Det har gjort att den 23-åriga skidskytten inte kunnat träna.

– Jag mår inte superbra. Jag har knappt haft några förkylningssymptom och jag känner mig frisk på det sättet. Men jag är extremt svag i kroppen och orkeslös. Man känner sig seg, säger Johansson till SVT Sport.

”Jag följer varje tävling”

Samtidigt pågår VM i Oberhof.

– Jag följer varje tävling. Nu när jag är soffliggandes kan jag följa det utan problem. Jag följer allt, säger Johansson och skrattar.

I det svenska laget har Elvira Öberg också blivit sjuk, och det är i dagsläget oklart hur stora delar av VM hon kommer missa. Men någon ersättare ser inte ut att kallas in.

Tilda Johansson har tillsammans med Stina Nilsson och Johanna Skottheim nämnts som tre möjliga reserver.

– Väldigt tråkigt för Elvira. Jag är absolut inte aktuell och jag tror inte att jag kommer vara det till helgen heller. Tråkigt, men så är det. Och jag tror att landslagsledningen har en bra plan bakom det hela. Jag tror att de diskuterat det här väldigt mycket och kommit fram till det bästa beslutet för alla, säger Johansson.

IBU-cupen i fara

Hur stora chanser hade du haft att bli inkallad om du hade varit frisk?

– Då tror jag ändå att jag hade haft ganska stora chanser att vara en reserv. Jag tror absolut att jag skulle funnits med i diskussionerna. Men just nu är jag inte det, och det förstår jag till fullo.

Vad händer framöver för din del?

– Planen har varit att jag ska åka till Kanada och åka IBU-cupen där. Men planet går redan på söndag, så jag vet inte ens om det är aktuellt längre. Just nu får jag ta det dag för dag, och se när det här släpper.

KLIPP: Landslagstränaren Johannes Lukas om valet att inte kalla in ersättare (13 februari 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör landslagstränare Johannes Lukas berätta om valet att inte kalla in ersättare till Elvira Öberg. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.