Wallberg 0,14 poäng från en finalplats

Walter Wallberg.
Foto: TT NyhetsbildWalter Wallberg.

17-årige Walter Wallberg var 0,14 poäng från att knipa den tionde och sista platsen till finalen i puckelpist.
I stället tog sig australiern James Matheson vidare som sista man med 74,61 – och så var OS över för svenskarna.
– Jag är så besviken, jag hade förväntat mig mycket mer av den här dagen, säger Wallberg.

Nej, det var inte de blågula puckelpiståkarnas kväll i den svåra kylan i Phoenix extrempark i Bokwang. Samtliga tre slogs ut i den andra kvalomgången.

Felix Elofsson, ut som andra åkare, lyckade inte förbättra sitt resultat från det första kvalet i fredags. Då noterade han 73,85. Nu var han något sämre på 73,28.

– Det här var ingen kul historia. Jag kommer att vara bitter en halvtimme till. Sedan fantastiskt glad över att få vara med om allt detta, säger Elofsson.

Ludvig Fjällström var något bättre nu, men hans 70,36 räckte inte på långa vägar för att ta en av de tio finalplatser som stod på spel.

Han kom på 16:e plats. Och så hade han ju inte tänkt att det skulle sluta.

– OS är det största för mig och det räckte inte i dag.

Den första finalomgången innehåller 20 åkare (tio gick dit direkt från det första kvalet). De decimeras till tolv i den andra omgången och i den avgörande finalen åker sex man om medaljerna.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.