Nytt jättelopp av Elvira Öberg – vann sprinten i Ruhpolding

Uppdaterad
Publicerad

Sista sprinten före OS.

Då visade Elvira Öberg storform.

Hon sköt fullt, var snabbast av alla i spåret – och vann överlägset i Ruhpolding.

– Äntligen noll-noll i en sprint. Jag är otroligt stolt och nöjd över min insats i dag, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

22-åringen har nu tagit sex pallplatser i världscupen individuellt den här säsongen – varav tre segrar – och fortsätter att vara ett stort medaljhopp inför spelen i Peking.

Förutom fullt skytte imponerade hon än en gång i spåret, där hon var 18,7 sekunder snabbare än storasyster Hanna Öberg.

”Så jäkla skönt”

– Så jäkla skönt att få sätta dem, säger Elvira Öberg, som var nästan 22 sekunder före norska Marte Olsbu Röiseland i mål, och en halvminut före Dorothea Wierer, Italien.

– Jag hade fokus på prestationen, jag har inte tänkt så mycket på resultat. Nyckeln för mig var skyttet i ligg, jag känner mig så trygg i stående. Otroligt skönt att ha den tryggheten, säger Elvira Öberg.

Och det var flera svenskor som imponerade. Linn Persson (noll bom) och Mona Brorsson (en) slutade på delad nionde plats, med Hanna Öberg (två) strax bakom sig på eflte.

– Jag är inte nöjd med skyttet, två bom är alldeles för mycket, säger Hanna Öberg.

– Vad fan håller jag på med, om jag får ursäkta mina ord, fortsätter hon.

Gör upp om OS-platserna

Linn Persson:

– Skönt att få till fullt skytte.

Anna Magnusson blev 25:a med en bom.

Den svenska OS-truppen spikas efter veckans tävlingar i Tyskland.

Systrarna Öberg, Linn Persson och Anna Magnusson är redan uttagna, medan Mona Brorsson i första hand gör upp med Stina Nilsson och Johanna Skottheim om de sista två platserna.

Huvudtränaren Johannes Lukas säger till SVT Sport att systrarna Öberg kommer att stå över fredagens stafett, där bland andra Johanna Skottheim får chansen.

OS i Peking invigs den 4 februari.

KLIPP: Elvira Öberg efter segern: ”Har inte tänkt på resultaten”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.