Yvette Hermundstad: ”Äntligen är det snart dags”

Uppdaterad
Publicerad

I spåret, på skjutvallen och i backen.

Vinterstudion är snart tillbaka.

Programledaren Yvette Hermundstad har flera saker hon ser fram emot när Vinterstudion nu går in i sin femtonde säsong.

– Jag ser fram emot att det äntligen ska dra igång igen, den här femtonde vinterstudiosäsongen. Först med skidskyttarnas nationella premiär i Idre, sen längdåkarnas nationella premiär i Gällivare och så världscupen i skidskytte som har premiär i Östersund, säger Hermundstad.

Efter det rullar det på hela vägen till SM-veckan i Piteå sista helgen i mars.

Vinterstudion

– Att kunna följa skidskyttarna igen där så många tog stora kliv förra året ser jag fram emot. Även att vi ska sända långloppscupen. Vasaloppet, den stora juvelen, har vi ju sänt i så många år vilket är uppskattat av tittarna. Vasaloppet fyller 100 år och den här gången har vi möjlighet att följa det helg efter helg och lära känna åkarna, för det finns väldigt många starka åkare, säger hon.

– Sedan inte minst att få återförenas med alla våra folkkära experter. Och tittarna såklart, man saknar dem när det är sommar. Äntligen, äntligen är det snart dags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet