Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hylte/Halmstad jublar efter andra raka SM-guldet. Foto: Bildbyrån

Andra raka SM-guldet för Hylte/Halmstad: ”Obeskrivligt”

Uppdaterad
Publicerad

Hylte/Halmstads damer är svenska mästare i volleyboll för andra året i rad.

Guldet säkrades på hemmaplan i Halmstad Arena efter 3-1 i set mot Örebro.

– En obeskrivlig känsla. Fy fan vad kul, säger stjärnan Jona Vigfusdottir till SVT Sport.

Hylte/Halmstad förlorade visserligen ett set i dag, det blott sjätte på hela säsongen, men har gått obesegrade genom säsongen med 29 raka segrar.

Vid ställningen 2-0 i set (25-18, 25-21) vaknade Örebro till liv och vann tredje set med 25-23. Örebro inledde sedan fjärde set med att gå upp i ledning med 5-0 vilket tvingade ett plötsligt nervöst och osäkert hemmalag till timeout.

– Vi blev nog lite nervösa. Vi kanske hamnade lite långt fram i tankarna och började tänka ”nu är vi nästan där”. Men det är ju välkänt med ”tredjesetssyndromet”. De spelade bra också, men vi tog det till slut, säger veteranen Jona Vigfusdottir.

”Sällan upplevt det”

Storfavoriten samlade sig och tog hem fjärde set med 25-21, vilket också säkrade SM-guldet framför den jublande hemmapubliken som firade sina guldhjältar med en stående ovation, samtidigt som de klassiska guldhattarna snabbt åkte på spelarnas hjässor.

– Jag har sällan upplevt den typen av lagkänsla som vi har i år. Det är verkligen något speciellt. Vi spelar för varandra, är glada för varandras framgångar och det har varit underbart att spela i år. Och så tränar vi väldigt hårt, säger Vigfusdottir.

”Medaljen ska upp på väggen”

Isländskan har spelat volleyboll på toppnivå i Sverige i många år. Efter att hon förra året tog sitt första SM-guld fick hon nu uppleva ett andra.

– Den här medaljen ska jag hänga hemma på väggen, säger hon med ett stort leende.

SM-guldet är Hylte/Halmstads andra raka och det tredje totalt för föreningens damlag. Förra säsongen vann man ”dubbeln”, guld både på herr- och damsidan, och på tisdag i Falkenberg har man nu chansen att upprepa bedriften då herrarna ska försöka säkra sitt tionde SM-guld. De leder just nu sin matchserie med 2-1.

KLIPP: Hör Jona Vigfusdottir under guldyran: ”Obeskrivligt”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jona Vigfusdottir under guldjublet.

MATCHFAKTA

Volleyboll, SM-slutspel, damer – final 3 i bäst av 5

Hylte/Halmstad-Örebro 3-1

(25–18, 25–21, 23–25, 25–21)

Bästa poängplockare, Hylte/Halmstad: Milca Lubieska da Silva 25, Jona Vigfusdottir 20. Örebro: Leah Clayton 15, Annie Ertz och Elsa Arrestad, båda 14.

Hylte/Halmstad svenska mästare med 3–0 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.