Isabelle Haak. Foto: Svenska Volleybollförbundet

Isabelle Haak: ”Man inser hur mycket det betyder för oss”

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Haak till vardags proffs i Turkiet – flög från Istanbul med ett av de sista flygen.

Efter en vår utan volleyboll så har hon kommit till en viktig insikt gällande vardagslivet inom elitidrotten.

– Vi lär oss uppskatta det ännu mer när man får sån distans till sin sport som man ändå håller på med varje dag, säger hon i SVTs Bollstjärnorna.

Säsongen i den turkiska ligan fick ett något luddigt slut för Sveriges bäst betalda kvinnliga idrottsstjärna.

Isabelle Haak, som spelar i Vakifbank Istanbul, var länge osäker på om hon skulle åka hem eller stanna och invänta en återstart av ligan. Men efter att åkt hem fick hon mycket pepp och goda råd från familj, vänner och lagkamrater.

– Dom sa nu har man mycket tid till att förbättra sina svagheter eller bara återhämta sig om man har några små skador eller så, berättar hon.

Inte enkelt att motivera sig

Fast det har inte varit helt enkelt att motivera sig och träna själv, något som alla deltagarna i Bollstjärnorna känner igen sig i. Men nu ser hon fram emot hösten och eventuella landslagssamlingar, även om de kan komma att bli lite speciella:

– Nu har alla haft lika lång paus, normalt sett har alla i landslaget olika program så då kommer alla dit i olika form men de flesta har i alla fall varit igång. Nu kommer alla dit efter jättelång paus och får starta från noll, så det kommer vara ganska lång väg tillbaka, konstaterar Isabelle Haak.

KLIPP: Isabelle Haak: ”Man inser hur mycket det betyder för oss”

Bollstjärnorna

I början på juni samlade SVT Sport fem landslagsdamer i fem bollsporter för ett samtal om våren och om hur coronapandemin har påverkat dem.

Deras samtal kommer att visas i fyra avsnitt under sommaren. Vi får även se dem tävla på ett lättsamt sätt i varierande bollsporter.

De fem bollstjärnorna är :

Isabell Krantz – Innebandy

Michelle De Jongh – Fotboll

Kalis Loyd – Basket

Isabelle Haak – Volleyboll

Oliva Mellegård – Handboll

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.