Polisen attackerades med stenar i Fröslunda. Foto: Filip Lundh

Stenkastning mot polis i Fröslunda

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har attackerats med stenar av ett ungdomsgäng i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna under natten. Fem personer har omhändertagits.

Det var strax efter 23.30 på torsdagskvällen som polisen utsattes för stenkastning i Fröslunda. En ruta på en polisbil har krossats och sten har kastats mot polisen, men ingen har träffats.

Polisen hade efter den inledande stenkastningen strax före midnatt förstärkt närvaro i området, bland annat med hjälp från Västerås.

Stenkastning i Fröslunda

Enligt vakthavande befäl vid Södermanlandspolisen Roland Lindkvist handlade det inledningsvis om småsten som kastades mot en polisbil som befann sig i området, men att stenarna sedan ”blev större”. 6–7 polispatruller har som mest varit på plats.

Ett 20-tal personer har varit inblandade i att kasta sten. Brottsrubriceringen under natten gäller försökt till grov misshandel och skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stenkastning i Fröslunda

Mer i ämnet