”Han var en fin, omtänksam och snäll person”, skriver dottern. Foto: SVT

Läs dotterns brev om skjutne pappan

Publicerad

Hon saknar att höra hans röst och se hans leende. I ett brev beskriver dottern vem hennes pappa var för henne.

Här är dotterns brev om pappan som sköts till döds av polisen i maj i år:

”Min pappa älskade sina barn över allt annat och gjorde allt för oss. Vi fanns alltid med i hans tankar och han fanns alltid där för oss. Han själv hade det inte lätt och var dag var en kamp för honom. Till slut blev det för mycket och han orkade till slut inte mer. Min pappa är inte det monster som media har fått honom att framstå som. Någonting gick väldigt snett och han fick aldrig den hjälp han egentligen behövde. Det är svårt att beskriva honom i några få ord men ska göra mitt bästa.

Attacken vid Forumgallerian

Han var en sådan fin, omtänksam och snäll person. Han hade humor och kunde få alla att skratta. Han fanns alltid där för sina nära och kära, satte alltid andras behov framför sina egna. Han var klok och kom alltid med goda råd och kunde se saker och ting på ett annorlunda sätt och från ett annat perspektiv.”

Gilllade natur och konst

”Någonstans han trivdes som bäst var i naturen, bland allt grönt. Han kunde sitta i timmar och plantera och ta hand om sina växter. Han hade gröna fingrar. Han hade inte bara gröna fingrar utan han var en konstnär, han kunde måla så himla fina tavlor. Han såg mönster som ingen annan såg. Min pappa var absolut inget monster, han var en ödmjuk och enkel man som bara ville det bästa för alla. Han levde sitt liv i harmoni med sina nära och kära. Men han hade tyvärr väldigt många trauman som han försökte hantera var dag. Han sökte hjälp ett flertal gånger men han fick tyvärr aldrig den hjälp han behövde.

Jag vet att det är många som tror sig veta hur han var och fått sig en skev bild av hur han ”var” på grund av de rykten och skitsnack som gått runt, men det är väldigt få som verkligen kände honom på djupet och visste vem han egentligen var. Kände man honom ordentligt kunde man se hans djupa ärr som åt upp honom sakta men säkert inombords.  Men det var många som inte såg hur han led var dag och vilken kamp det var varje dag bara för att överleva dagen.”

Läs mer: Dottern till skjutne mannen: Pappa var godhjärtad

”Man ska aldrig döma en person utifrån vad man hör eller läser, för det är inte sanningen. Jag vet att min pappa var ingen ängel, han har gjort misstag. Men han försökte alltid göra rätt för sig efteråt. Han var inte djävulen, han gick inte runt och skadade människor och han var inte en ond person utan tvärtom, han var en person som önskade kärlek till alla.

Det som hände den här dagen var inte något min pappa skulle göra, någonting gick väldigt snett och det vet alla som kände honom. Det brast helt enkelt för honom den dagen, alla vi har våra gränser och hans gräns var nådd.”

”Det som hände händer i filmer”

”Pappa fick ta emot så mycket skit som han inte förtjänade och till slut så rann bägaren över, han orkade inte mer. Min fina pappa klarade inte av mer. Det som hände den dagen är så overkligt för oss alla, det är något som händer på film. Det har gått lite mer än två månader och jag kan fortfarande inte förstå det, jag vet inte om jag någonsin kommer förstå det helt och hållet.

Saknaden är så stor efter honom, bara små saker som att få höra hans röst och skratt. Se hans leende en gång till. Men jag kommer aldrig få tillbaka min pappa igen. Men jag kommer alltid minnas min fina och underbara pappa som sprang runt som en hippie med mig på sina axlar och dansade till reggae. Och hur han alltid tog med mig på äventyr som jag först var lite smått skeptisk till men hade sen hur roligt som helst på. Kommer alltid minnas hur vi satt och lyssnade på musik och antingen planterade blommor eller målade tavlor.”

”Han var min superhjälte”

”Han fanns alltid där för mig, oavsett vad eller tid så fanns han där. Han var min superhjälte!

Jag kommer alltid komma ihåg dina råd och kloka ord, för jag vet att du alltid vill det bästa för mig och min lillasyster.

Jag älskar dig världens finaste pappa, saknaden är stor. Du är en ängel nu, och har det bättre där du är nu. Du är fri som en fågel.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacken vid Forumgallerian

Mer i ämnet