Foto: SVT

Uppgifter till SVT: Nya ägare på gång

Uppdaterad
Publicerad

Ikea Industry i Lycksele kommer att säljas och mycket tyder på att det blir en mer lokal konstellation som tar vid när jätten lämnar över taktpinnen.

I mitten av maj kom beskedet som lamslog inlandet. Ikea Industrys meddelade att fabrikerna i Lycksele och Malå skulle säljas. 144 anställda varslades om uppsägning.

”Fabriken står still just nu för att folk står och pratar. Vissa står och grinar”, sa en anställd i Lycksele efter beskedet.

Ikea Industry varslar

LÄS MER: Mustapha är en av dem som nu tvingas lämna sitt arbete

Ikea Industry meddelade i och med beskedet att de sökte nya ägare till verksamheterna. SVT Nyheter Västerbotten erfar nu att nya ägare till fabriken i Lycksele är på gång.

– Det finns intressenter, mer än så kan jag inte säga, säger VD:n Jerry Johansson.

Ska ha funnits planer länge

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Västerbotten ska den nya konstallationen redan ha funnits när varslen las för en månad sedan.

Personalen har så sent som förra veckan fått veta att affären kommer att göras upp med hjälp av en bank i Skellefteå, men detaljerna vill inte företagsledningen delge varken personal eller allmänhet utan hänvisar till att IKEA industry vill att affären ska vara avslutat före maj 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ikea Industry varslar

Mer i ämnet