Foto: Roger Nilsson

Våldsamt kidnappardrama i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer, två hemmahörande i Västsverige och en från Gävle, har gripits i ett misstänkt kidnappardrama. Offret ska ha hållits fången och utsatts för tortyr.

Det är en man i 30-års åldern från Göteborgstrakten som under pistolhot ska ha tvingats köra sin egen bil upp till Gävle. Där har han sedan hållits bunden i ett badrum i en lägenhet och torterats i nära två dygn, det rapporterar Aftonbladet.

Mannen ska ha lyckats ta sig ut från lägenheten när kidnapparna, en man och en kvinna, tillfälligt lämnade lägenheten. Han har larmat polisen från ett näringsställe. I väntan på polisen ska mannen då ha berättat att han varit kidnappad och inlåst i nära två dygn i en lägenhet i Gävle.

Kidnappningen i Borås

I badrummet ska han sen ha torterats på olika sätt.

Flera anhållna

Polisen tog hand om mannen och ett stort polispådrag inleddes. Efter en biljakt under lördagen, där polisen tvingades preja en bil som inte stannat, greps två personer, en man och en kvinna. Ytterligare två person greps senare under lördagen. Samtliga sitter nu anhållna. Två av personerna är hemmahörande i Gävle och två, mannen och kvinnan som greps i bilen, kommer från Borås.

Den misstänkta lägenheten är avspärrad och undersöks av tekniker.

Till SVT Gävleborg säger polisens presstalesman i Gävleborg, Christer Nordström, att utredningsläget är känsligt.

– Jag kan inte säga något om vad som hänt och jag kommer inte att kommentera Aftonbladets artikel. Det är en komplicerad utredning där många ska höras och alla är ännu inte hörda. Vi vill inte riskera utredningen, säger Christer Nordström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kidnappningen i Borås

Mer i ämnet