#runforyourlife drar förbi TV-huset i Norrköping Foto: Veronica Gardell/SVT

Stafettlopp drog igenom Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Idag gick stafettloppet ”Run for your life” genom Östergötland. 

Loppet startade i Kiruna den 9 november och kommer att sluta i Paris under historiens största klimatmöte COP21 som öppnar den 30 november. Tusentals människor kommer att delta i stafetten genom Europa.

Idag på förmiddagen tog den förste östgöten emot stafettpinnen i Åby utanför Norrköping. Under dagen kommer loppet att gå genom hela länet.

Klimatstafett Kiruna-Paris

Rektorer springer

Några av deltagarna var ett gäng rektorer från Norrköping. De sprang sträckan mellan SMHI och Borgs kyrka i Norrköping.

– Vi springer för våra elevers framtid. Vi springer för att det är bråttom att lösa klimatfrågan. Vi vill ge världens ledare mod att fatta kloka beslut på klimatmötet i Paris, berättar Helena Höglund, rektor på Tamburinens skola.

Pågår i 20 dagar

Loppet omfattar mer än 4000 kilometer och varar i över 20 dagar, pågår dygnet runt och involverar tusentals människor. Allt filmas och sänds live på runforyourlife.nu. Varje deltagare kommer att berätta sin egen historia och sina personliga skäl till varför hen har valt att springa.

Run for Your Life är ett konstprojekt som arrangeras av Riksteatern och syftar till att uppmana till klimaträttvisa och en hållbar framtid.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimatstafett Kiruna-Paris

Mer i ämnet