Gotlandsbåten behöver ytterligare miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Gotlandsbåten, som aldrig kom igång med trafiken den här sommaren, behöver nu ytterligare miljoner från sina ägare.

Det var tänkt som en lågprislinje till Gotland, men efter många problem fick företaget ställa in årets turer. Nu siktar företaget på att överleva till nästa sommarsäsong. Men för att klara det behövs mer pengar.

Tvingades betala tillbaka till resenärer

Färjan blev inte klar med alla tester och dessutom blev det förseningar på grund av strejker i Grekland, där båten gjordes i ordning. Så några turer blev det aldrig den här sommaren.

Gotlandsbåten

Följden blev att företaget tvingades betala tillbaka pengar till de runt 45.000 resenärer, som enligt bolaget redan bokat sin sommarresa.

Siktar på sommarsäsongen 2015

Nu siktar Gotlandsbåten AB på sommarsäsongen 2015 istället.

– Vår uppfattning är att vi klarar oss året ut med det vi har i princip, om det inte händer något oförutsett, säger Stefan Daun, ny styrelseordförande.

Idag var det årsstämma i företaget. För att få in mer pengar så beslutade stämman att ge styrelsen rätt att besluta om en nyemission av aktier, för nu behövs lika mycket pengar som satsades vid starten av företaget.

– Vi kommer att behöva ungefär 20 miljoner kronor, säger Stefan Daun.

Blir det trafik 2015?

– Svaret är ja på den frågan. Frågar du mig idag så är det ett ja, säger Stefan Daun. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotlandsbåten

Mer i ämnet