AIK:s vd Thomas Edselius slutar Foto: Bildbyrån

AIK:s vd hoppar av sitt uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Avhoppen i AIK Fotboll fortsätter. Vd:n Thomas Edselius väljer nu att lämna sitt uppdrag. – Jag har jobbat i en utsatt position, säger Edselius till SVT Sport.

– Jag tycker att tidpunkten är lämpligt vald. AIK är en toppklubb i Allsvenskan och går starkt ekonomiskt. Jag känner samtidigt att jag har i tre år suttit i en tuff och utsatt position. Jag har fått mycket feedback internt från supporterhåll, säger han.

Lämnar efter stormig vår

Det har stormat kring AIK under våren. I mars månad lämnade Sofia B Karlsson posten som CSR-ansvarig efter hot. Och i maj valde AIK att inte delta i pridetåget.

– Det där med Sofia var naturligtvis en tråkig händelse. Bedrövligt att det ska behöva hända. Även om inte det har varit något avgörande för min framtid har det varit en pusselbit bland många när jag funderat över mitt beslut, säger han.

Enligt AIK:s ordförande Johan Segui har klubben planerat detta länge.

– Det är aldrig klackarna i taket när någon slutar. Men vi har påbörjat en rekryteringsprocess sen länge och kommer ha en ny vd klar i höst, säger han till SVT Sport.

Hur kommer det här påverka AIK?

– Det kommer inte påverka spelarna någonting. Styrelseledamoten Petter Lindforst tillträder direkt som tillförordnad vd. Nu är det snart sommaruppehåll och då blir det lugnare, säger Segui.

Om sin framtid är Thomas Edselius förtegen.

– Jag har en del planer men det är inga jag tänker avslöja. Men jag kommer fortsätta gå på AIK:s matcher, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.