Förbundskapten Håkan Ericson och Sverige förlorade OS-genrepet. Foto: Bildbyrån

Fotbollsherrarna föll i OS-genrep

Uppdaterad
Publicerad

De svenska fotbollsherrarna föll i gårdagens OS-genrep mot Sydkorea med 2–3. En straff och ett kostsamt byte bäddade för sydkoreanerna. ”Det blir som en riktig käftsmäll”, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Den 4 augusti drar OS igång för Sveriges fotbollsherrar när laget ställs mot Colombia i OS-premiären och i går drabbade man samman med Sydkorea i ett genrep inför mästerskapet.

Trots att Sverige inledde bäst och förde spelet kunde Sydkorea ta ledningen i den första halvleken. Ett väggspel bäddade för Ken Sema som kyligt rullade in ledningsmålet.

OS i Rio de Janeiro 2016

Abdul Khalili tvingades lämna matchen med en lårkaka sedan han kolliderat med målvakten Andreas Linde och i väntan på byte kunde Sydkorea utöka sin ledning på straff.

Domaren valde att blåsa sedan Linde boxat bort ett skott och därefter hamnat i en närkamp med en sydkorean.

– Dels får vi en skada och dels att vi inte hinner få in en spelare, så det blir som en riktig käftsmäll, så klart. Vi får göra lite förändringar. Vi klarar inte hur mycket som helst, säger förbundskapten Håkan Ericson till Sportbladet.

Sydkorea vann till slut med 3–2 i OS-genrepet.

– Vi får en jobbig start med 3–1 i början på andra och jag känner att nu kan det rinna iväg, men då får vi 3–2 i stället genom Jacob Une Larsson. Sedan har vi en hyfsad period. Sydkorea vinner den här matchen rättvist, säger Ericson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet