Foto: TT NYHETSBYRÅN

Zlatans nya succé – sänkte United

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan sänkte Manchester United när PSG vann med 2–0 i natt.

Sedan besvarade han ilsket de envisa rykten som placerar honom i just United.

”Läget? Det finns inget läge. Jag tillhör PSG, är glad att spela för dem och njuter varje dag som går”, säger han till SVT Sport.

Zlatans fina målform håller i sig. I natt gjorde han mål för tredje matchen i rad när Manchester United besegrades med 2–0. Paris Saint-Germain tog därmed hem försäsongsturneringen International Champions Cup i USA före lag som United, Barcelona, Chelsea och Benfica. Nattens match i Chicago sågs av hela 61 351 åskådare.

– En bra match. Vi har försäsong i USA i 15 dagar och allt har gått bra. Vi har tränat hårt, spelat bra matcher och fått vinna. Nu blir det supercupen (mot Lyon på lördag) och vinner vi den blir det första trofén för i år, säger han till SVT Sport.

Franske landslagsmannen Blaise Matuidi öppnade målskyttet i den 25:e matchminuten. Brassen Lucas Moura slog en långboll och Matuidi lyckades hålla undan två United-försvarare och stöta bollen förbi en tveksamt utrusande David de Gea.

Di Maria spelade inte

Knappt tio minuter senare var det dags igen. Zlatan tog emot bollen på motståndarnas planhalva och satte fart framåt. Släppte ut bollen till Maxwell på vänsterkanten, rusade mot mål, fick tillbaka bollen och bredsidade elegant in 2–0 från nära håll.

United hade en boll i mål vid ställningen 0–0 men Juan Mata vinkades av för offside. PSG-keepern Kevin Trapp tvingades bara till tre räddningar på hela matchen.

Argentinaren Angel di Maria, som längar har ryktats lämna United för just PSG, spelade inte i natt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.