Peru tog bronset i Copa América

Uppdaterad
Publicerad

En enda seger räckte hela vägen till spel om tredjeplatsen i Copa América för Paraguay.

Men inte längre än så.

Peru vann med 2—0 när de två på förhand otippade lagen gjorde upp om bronset i natt.

Peruanerna skapade mest i den mållösa första halvleken på Estadio Municipal i chilenska Concepción, och fick utdelning strax efter paus: I den 48:e minuten drog Sporting Lissabons André Carillo in 1—0 på volley efter en hörna.

Paraguay ryckte upp sig, men i stället för en kvittering blev det ytterligare ett mål i baken. Paolo Guerrero avslutade ett fint anfall med att sätta 2—0 mellan benen på Paraguays målvakt Justo Villar i den 89:e minuten.

Copa America

Krokig väg till finalen

Lagens vägar till bronsmatchen var krokig. Paraguay — som aldrig tidigare spelat om en medalj i det sydamerikanska mästerskapet och som i semifinalen åkte på 1—6 mot Argentina — slutar på fjärde plats efter att endast ha vunnit en match: 1—0 mot gästspelande Jamaica i gruppspelet.

I kombination med två kryss mot Argentina respektive Uruguay räckte dock segern till avancemang från gruppen, och i kvartsfinalen slog Paraguay ut Brasilien på straffar.

Peru föll mot Brasilien i gruppspelet, vann därefter mot Venezuela och kryssade mot Colombia innan Bolivia besegrades i kvarten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet