Lilly L: ”Hon sa alltid 'snälla kan du sjunga'”. Foto: This is Alby/SVT

14-åriga Lilly L skrev låt till sin mördade vän

Uppdaterad
Publicerad

I helgen arrangeras festivalen This is Alby söder om Stockholm. En av dem som uppträder är Lilly L som framför låten Mardrömsminuten. Låten är skriven till minne av vännen Adriana som sköts till döds i Norsborg i början av augusti.

– Alltid när jag sjöng, så dansade hon, säger Lilly L.

Natten till den 2 augusti mördades 12-åriga Adriana i Norsborg söder om Stockholm. När musikfestivalen This is Alby hålls i helgen, strax öster om Norsborg, står 14-åriga Lilly L på scen. Hon beskriver Adriana som en lillasyster och säger att även om hon tycker att det känns roligt att stå på scen ”skär det som en kniv” att prata om vännen.

– Jag hade jättemycket scenskräck och sjunga för folk och så, så hon sa alltid ”snälla kan du sjunga” och alltid när jag sjöng, så dansade hon. Jag ville bara göra en låt till henne för jag vet hur mycket hon älskade när jag sjöng, säger hon.

Mordet på 12-åriga Adriana

Även Cherrie, Jireel, Imenella och Haval uppträder på This is Alby.

PSL har träffat Lilly L, se en längre intervju här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 12-åriga Adriana

Mer i ämnet