Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det finns tanter som dansar något otroligt, säger DJ Gloria. Se hur det kan se ut när hon intar 50-plussarnas disco i videon. Foto: Helena Igwe

79-åriga DJ Gloria spelar på slutsålda klubbar för 50-plussare

Publicerad

Hon är känd som Sveriges äldsta DJ och sedan 13 år tillbaka spelar hon på klubbar där åldersgränsen är 50-plus.

– Jag vill tala om att man kan bli gammal på olika sätt, säger Madelein ”DJ Gloria” Månsson.

Det gäller att ha legitimation redo i kön till DJ Glorias utsålda 50-plus-disco. Yngre, till och med 49-åringar, hänvisas till andra ställen.

– Unga människor finns det massor av, som är DJ:s och går ut. Men vi är faktiskt ganska många i min ålder som också tycker om att dansa, säger Madelein Månsson.

”Många har inte dansat på 30 år”

Iklädd glitter och hörlurar med strass turnerar hon landet runt. Spelningarna börjar vid 18-tiden och lagom till midnatt kan gästerna vara hemma i säng igen.

– Många av dem har inte dansat på 30 år.

Men att det var så här livet skulle se ut när hon närmade sig 80 hade Madelein aldrig kunnat ana.

– När min man dog 2009 var jag djupt deprimerad. Jag hade skött om honom i nio år och hade ingen aning om vem jag var eller vad jag tyckte om. Så jag började på ett gym.

Där utbildade hon sig så småningom till träningsinstruktör och upptäckte att många gillade musiken hon spelade. På den vägen kom hon i kontakt med en DJ som gav henne privatlektioner.

Resten är historia.

Se DJ Glorias 50+disco i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.