Ariana Grande tillbaka till Manchester 4 juni

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska artisten Ariana Grande återvänder till Manchester för en välgörenhetskonsert nu på söndag den 4 juni. Det var efter hennes konsert förra måndagen som terrordådet i Manchester ägde rum, med 22 dödsoffer och många skadade.

Intäkterna från konserten One Love Manchester, som ska äga rum på Old Trafford Cricket Ground, ska gå till dem som drabbades av terrordådet. Men fans som var på konserten den 22 maj kan få fribiljetter, skriver BBC. Organisatörerna räknar med att konserten ska inbringa minst två miljoner pund.

Den tre timmar långa konserten ska direktsändas i brittisk radio.

Terrorattack i Manchester

LÄS MER: De blev terrorns offer

Många kända artister på scen

Ariana Grande blir inte ensam på scenen – hon får sällskap av kända namn som Justin Bieber, Take That, Coldplay, Kary Perry, Usher, Miley Cyrus och Pharrell, skriver USA Today. Ännu fler artister ska tillkomma.

Ariana Grande tillkännagav bara några dagar efter terrordådet att hon tänkte komma tillbaka till Manchester för en välgörenhetskonsert. ”Vi låter inte hatet vinna”, skrev hon på Twitter.

Grande ställde in efter terrordådet

Efter terrordådet ställde 23-åriga Ariana Grande in alla planerade konserter på sin turné fram till den 5 juni – nu alltså med undantag för Manchester den 4 juni.

Fortfarande vårdas 50 personer på sjukhus efter terrordådet, varav tillståndet är kritiskt för 17, rapporterar BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet