Foto: SVT

Avbrott i SVT:s webbsändning – mitt i Clara Klingenströms bidrag

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i Clara Klingenströms känslosamma bidrag ”Behöver inte dig i dag” blev det avbrott på SVT Play. I stället för refrängen fick tittarna tystnad och en svartruta.

”Det beror på en felkodning på play och felsökning pågår”, skriver Lovisa van der Schoot, presskontakt på Melodifestivalen i ett sms till SVT Nyheter.

Clara Klingenström ställdes mot Eva Rydberg och Ewa Roos i Melodifestivalens Andra chansen på lördagskvällen. Men när det gotländska stjärnskottet gav sitt bidrag ”Behöver inte dig i dag” möttes de som såg sändingen på SVT Play av svartruta.

Mitt i bidraget försvann både Clara Klingenström och ljudet ur bilden. I stället fick tittarna se en svartruta med texten  ”Just nu finns ingen sändning”. Svarrutan låg kvar i närmare 10 sekunder.

Clara Klingenström bidrag har en av de mest personliga texterna av alla låtar i årets Melodifestival. Hon har själv berättat om hur hon skrev texten vid pianot för att ta sig ur en tung period i livet.

Enligt Lovisa van der Schoot, presskontakt på Melodifestivalen, beror felet på en felkodning på SVT Play.

Kommer hon att få sjunga om?

”Nej, Clara kommer inte att sjunga om på grunt av ett sådant kort avbrott på play”, skriver Anette Brattström, Melodifestivalens projektledare, i ett sms till SVT Nyheter.

Avbrottet till trots lyckades Clara Klingenström charma tittarna tillräckligt för att ta sig hela vägen till final.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.