Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippen tipsar kulturjournalisten Ayam Jamal om veckans musiksläpp. Foto: TT

”Inget hålls tillbaka när Travis Scott spelar på Lollapalooza”

Publicerad

Varje fredag går Kulturnyheterna igenom veckans musiksläpp. I dag tipsar kulturjournalisten Ayan Jamal om popstjärnorna Olivia Rodrigo och Charli XCX, hon recenserar dessutom Travis Scott spelning på Lollapalooza.

Utöver singelsläpp från några av världens största popstjärnor så har även festivalen Lollapalooza kommit till Stockholm. Första festivaldagen var under torsdagen och det stora dragplåstret var rapparen Travis Scott.

– Han bjöd på en explosiv spelning som gick i rockens tecken blandat med modern rap, säger kulturjournalisten Ayan Jamal.

Veckans musiksläpp

Spelning blev det första liveframträdandet i Sverige för Scott sedan tragedin på, den av honom arrangerade, festivalen Astroworld 2021, där 10 människor omkom i publiken. Under fredagen blev det känt att artisten inte kommer åtalas för händelsen.

I klippet ovan får du tipsen för veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Veckans musiksläpp

Mer i ämnet