Kristoffer ”K.” Svensson är författare och komiker. Foto: SR/Julia Lindemalm

Aftonbladet bryter med ”K.” Svensson

Uppdaterad
Publicerad

En inte helt igenom positiv recension av Kristoffer ”K.” Svenssons nya bok urartade i ett hotfullt Twitterbråk. Nu avbryter Aftonbladet samarbetet med komikern, skriver DN.

– Vi har haft en stor portion tålamod med Kringlan under en längre tid. Nu är måttet rågat så vi avbryter samarbetet. Jag som arbetsgivare kan inte jobba med någon som hotar en frilansjournalist, säger Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg till Dagens Nyheter.

”K.”, tidigare ”Kringlan”, Svensson är en av de komiker som driver podcasten Lilla drevet, som ges ut av Aftonbladet. Men nu vill Aftonbladet alltså inte samarbeta med Svensson längre.

Smädade komikerns humor

Det hela började med en recension som Aftonbladet publicerade av hans och komikern Nanna Johanssons nya ungdomsbok ”Omänniskor”. I den kallar recensenten Victor Malm författarnas humor för ”simpel whiteboardsatir”.

Twittrade hot

Detta fick Svensson att bland annat lägga upp ett foto på recensenten Victor Malm på Twitter tillsammans med ett hot om att denne skulle ”få ansiktet sönderslaget”. Han twittrade också hotfullt mot Åsa Linderborg.

Till DN uppger Svensson att han ångrar tilltaget ”för att det har blivit lite jobbigt”.

Fortsätter utan ”Kringlan”

Lilla drevet gick under onsdagkvällen ut på Facebook med meddelandet att man kommer avsluta säsongen utan ”K.” Svenssons medverkan:

”Vi hoppas vi kan podda ihop med Kringlan igen längre fram, men nu kommer vi köra på resten av säsongen utan honom (typ 4-5 avsnitt) vilket är så länge som våra avtal med Aftonbladet och AEA (Akademikernas a-kassa) gäller. Sen tar vi ett lite längre jullov och inför nästa säsong får vi se hur vi ska göra. Vad AEA vill, vad Aftonbladet vill, vad vi vill.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

ksvensson

Mer i ämnet