Sture Bergwall (tidigare känd som Thomas Quick). Foto: TT Bild

Norstedts kan dra in boken om Sture Bergwall

Publicerad

Förlaget Norstedts överväger starkt att dra in boken ”I huvudet på en seriemördare” av professor Sven Å Christianson.

Boken ifråga handlar om den mordanklagade Sture Bergwall, tidigare känd som Thomas Quick. Den gavs ut 2010, och efter att Sture Bergwall friats från tidigare morddomar har bokförlaget Norsteds nu ifrågasatt bokens lämplighet.

– Idag är läget ett annat och fler uppgifter om vad som skett kring fallet Quick/Bergwall har också kommit fram, säger Eva Gedin, förlagschef på Norstedts.

Kritiserade insatser

Sven Å Christianson är professor i psykologi och deltog i processen mot Sture Bergwall som åklagarens expertvittne. Efter att Bergwall friats har Christiansons insatser kritiserats.

Bland annat har Christiansons bok upphört att användas som kurslitteratur på Stockholms universitet.

– Mot den bakgrunden överväger vi starkt att dra tillbaka boken och tittar just nu på konsekvenserna av ett sådant beslut. Vi har nyligen kontaktat författaren, eftersom han i första hand måste få ta del av vårt beslut, säger Eva Gedin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Thomas Quick

Mer i ämnet