Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Danny om telefonnumret: ”Ett prank” Visa alla (5)
Visa alla (5)

Danny Saucedo och Arvingarna gick direkt till final

Uppdaterad
Publicerad

Danny Saucedo och Arvingarna gick vidare till final i Melodifestivalens första deltävling. För Arvingarna är det första gången de gick direkt till final.

– Det var så skönt. Jag är så tacksam om att jag får jobba med sådana proffs, sade Danny Saucedo i sändningen efteråt.

Danny Saucedo vill inte vinna Melodifestivalen i år, sa han till SVT Nyheter tidigare i veckan. Men till final ville han gå och det fick han göra också. Men det blir ingen översättning av låten om han skulle gå vidare till Eurovision.

– Det är ett väldigt roligt språk vi har, det kan underhålla er, säger han till den internationella fanbasen i en intervju med Melodifestivalen efter vinsten.

Ett telefonnummer dök upp på väggen i Saucedos nummer, något han fick många frågor om på presskonferenser efter tävlingens slut.

– Ni får ringa och kolla vems det är, svarade han på frågan om vem det tillhör. Flera journalister på plats har provat att ringa numret utan att få svar.

Till SVT säger Danny Saucedo att numret går till en privatperson.

– Det är en polare, säger han och skrattar.

”Blandade känslor”

För Arvingarna var det här första gången de fick gå direkt till final. De missade finalplatsen helt och hållet när de ställde upp med ”Ingenting är större än vi” 2002. Och när de fick en hit med ”I do” 2019 så fick de gå via Andra chansen.

Christer Björkman frågade på scen efter vinstbeskedet om Arvingarna hade en engelsk version redo om de skulle gå vidare till Eurovision.

– Det finns en hemma, vi får nog rätta till texten lite, men det kan vara på svenska också, säger Casper Janebrink.

I Melodifestivalens vinnarintervju fortsätter han:

– Det är läskigt, speciellt när man står med Jessica som man känner så väl och har uppträtt med, det känns jättetråkigt att hon åker ut, så det är blandade känslor.

Lillasyster skräller

Arvingarna var inledningsvis tippade att gå till Andra chansen även i år. Men med en stark refräng har de lyfts fram av både journalister och bettingbolag under veckan. Den på förhand finaltippade Kadiatou föll däremot ut redan när de fem främsta lyftes i programmet.

Till andra chansen gick hårdrockarna i Lillasyster och Paul Rey. Att Lillasyster stannar kvar i tävlingen får ses som kvällens skräll, bettingbolagen hade Lillasyster som sin mesta högoddsare inför kvällen.  Det firar bandet med besked.

– Vi ska spela sällskapsspel med Arvingarna, säger sångaren Martin Westerstrand.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lillasyster vidare till Andra chansen i Melodifestivalen. Foto: Helin Pakdemir/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Melodifestivalen 2021

Mer i ämnet