Disney svarar på Snövit-kritik

Publicerad

Skådespelaren Peter Dinklage gästade nyligen podcasten WTF med Marc Maron, där han säger att det är ironiskt att Disney värnar om mångfalden i nyversionen av Snövit, men fortfarande har kvar ”sju dvärgar”.

Game of thrones-skådespelaren Peter Dinklage, som är kortväxt, menar att det är bakvänt att Disney anser sig vara progressiva samtidigt som de fortsätter med en daterad skildring av kortväxta.

– Jag menar inget illa mot någon, men jag blev lite förvånad över att Disney var så stolt över att en latinamerikan ska spela Snövit, men man berättar ju fortfarande historien om Snövit och de sju dvärgarna. Ta ett steg tillbaka och titta på vad ni gör här, säger Peter Dinklage i podcasten WTF med Marc Maron.

I ett uttalande till Hollywood reporter skriver Disney att man har konsulterat kortväxta inför den nya Snövit, som har premiär nästa år.

”För att undvika stereotyper från originalfilmen så tar vi oss an de sju rollfigurerna på ett nytt sätt”, skriver Disney.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.