Huset där dokusåpan spelas in. Bildkälla: Paradise Hotel Sveriges egen Facebooksida. Foto: Huset där Paradise Hotel spelas in.

Efter de misstänkta övergreppen i Paradise hotel – förundersökning inleds

Uppdaterad
Publicerad

Den man som anklagades för övergrepp av två kvinnliga deltagare i dokusåpan Paradise hotel fick lämna programmet och strömningstjänsterna slutade sända det. Nu har en förundersökning inletts, rapporterar DN.

– Nu ska vi höra målsägandena för att lyssna på deras berättelser, säger kammaråklagare Charlotte Frisack Brodin i ett pressmeddelande.

De misstänkta övergreppen ska ha skett för några månader sedan i Mexiko där programmet spelades in. Händelserna har polisanmälts och utreds nu av åklagare. Ingen person är i nuläget delgiven misstanke om brott.

– Nu ska vi höra målsägandena för att lyssna på deras berättelser och sedan tar vi ställning till fortsatta utredningsåtgärder, säger kammaråklagare Charlotte Frisack Brodin som är förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.

Hon säger till DN att förhör med de målsägande ska hållas så snart som möjligt och att det är oerhört prioriterat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paradise hotel

Mer i ämnet