Felicity Huffman tillsammans med sin bror Moore Huffman.Jr i rätten i Boston under onsdagen den tredje april. Foto: Charles Krupa/TT

Netflix skjuter upp premiären av Felicity Huffman-film

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelerskan Felicity Huffman har erkänt att hon betalat en organisation för att få hjälp att förfalska sin dotters högskoleprovsresultat och underlätta för henne att komma in på ett välrenommerat amerikanskt college. Nu väljer Netflix att skjuta upp premiärdatumet på en film som skådespelerskan medverkar i.

Tidigare under tisdagen skrev SVT om att Felicity Huffman, känd från bland annat tv-serien Desperate Housewifes, gick ut och berättade att hon var en av föräldrarna i den omskrivna muthärvan, där 13 personer ska ha betalat stora summor pengar i muta för att hjälpa sina barn bli antagna till välkända amerikanska högskolor.

Nu skriver The Guardian att streamingtjänsten Netflix, svarar på erkännandet, genom att skjuta upp premiärdatumet för en film där Felicity Huffman medverkar.

Den romantiska komedin, Otherhood, där hon spelar tillsammans med Patricia Arquette och Angela Basset, skulle egentligen haft premiär 26 april. Nu är det oklart när filmen kommer visas.

Riskerar fängelse

Alla de föräldrar som erkänt sig skyldiga riskerar upp till 20 års fängelse och 250 000 dollar i böter. The Guardian skriver att åklagarna försöker få till ett lägre fängelsestraff för Felicity Huffman.

I ett uttalande säger hon att hennes dotter inte visste om vad hon gjorde och att hon ångrar sig djupt.

– Jag har svikit henne. Den här överträdelsen mot henne och allmänheten kommer jag bära med mig för resten av mitt liv. Min önskan att hjälpa min dotter är ingen ursäkt för att bryta lagen eller vara oärlig, säger hon enligt The Guardian.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.