Huset där dokusåpan spelas in. Foto: Bildkälla: Paradise Hotel Sveriges egen Facebooksida.

Arbetsmiljöverket gör inspektion hos produktionsbolaget bakom Paradise hotel

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsmiljöverket har inte fått in någon anmälan om den misstänkta våldtäkten i dokusåpan Paradise hotel. Detta trots att produktionsbolaget Mastiff enligt lag kan vara skyldiga att anmäla. Därför ska Mastiff nu inspekteras av myndigheten.

Vid arbetsskada, dödsfall och allvarliga tillbud – då är en arbetsgivare skyldig att upprätta en incidentrapport enligt arbetsmiljölagen. Ändå har produktionsbolaget Mastiff ännu inte gjort någon anmälan till Arbetsmiljöverket om den händelse i programmet Paradise hotel som nu utreds som våldtäkt.

Därför har Arbetsmiljöverket meddelat Mastiff att de kommer att genomföra en inspektion på plats hos Mastiff den 16 juni.

– Det innebär att det finns misstanke om allvarliga brister som man kan vilja undersöka, säger Robin Tapper, pressekreterare på Arbetsmiljöverket, till Kulturnyheterna.

Under inspektionen får produktionsbolaget visa och beskriva hur de förebygger risker för skador i arbetet och rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete. Arbetsmiljöverket kommer att träffa arbetsgivare och skyddsombud. Den som bryter mot arbetsmiljöregler kan få betala en sanktionsavgift.

Kulturnyheterna har sökt Mastiffs vd Matilda Snöwall.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.