Foto: Janerik Henriksson/TT

Dramatens förre chef Eirik Stubø till Det norske teatret

Uppdaterad
Publicerad

Dramatens tidigare vd och konstnärlige ledare Eirik Stubø har ett nytt jobb. Han blir en del av den konstnärliga staben vid Det norske teatret i Oslo. Det skriver teatern i ett pressmeddelande.

Det var den 8 april i år som teaterchefen Eirik Stubø meddelade att han lämnar sin post vid nationalscenen Dramaten. Bakgrunden var den kris som uppstått i sviterna av dokumentären Älska mig för den jag är som skildrade den folkkära artisten Josefin Nilssons liv och öde. 

Efter dokumentärens premiär kom skarp kritik att riktas mot Dramaten, bland annat med anledning av arbetsmiljön. Något som sedermera fick Eirik Stubø att lämna teatern.

Blir en av fyra husregissörer

Nu blir Eirik Stubø en del av den konstnärliga staben vid Det norske teatret  i Oslo. Under perioden 2021 till 2025 kommer han vara en av teaterns fyra husregissörer.

Teaterns chef, Erik Ulfsby, säger i ett pressmeddelande att han är glad över att Eirik Stubøs tackat ja till uppdraget och beskriver honom som en ”stark regissör av internationell karaktär”.

Stubø: ”En fantastisk ensemble”

Eirik Stubø själv säger i pressmeddelandet att han under de senaste åren följt Det norske teatrets konstnärliga utveckling, och ser fram emot sitt nya arbete.

– Jag har bra upplevelser av teatern och har med nyfikenhet följt deras utveckling. Det är en fantastisk ensemble och det är en bra och kreativ arbetsmiljö jag nu blir del av, säger han i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.