Gerhard Hoberstorfer Foto: TT

Fackordföranden vid Kulturhuset Stadsteatern avgår

Uppdaterad
Publicerad

Fackordföranden vid Kulturhuset stadsteatern i Stockholm – skådespelaren och regissören Gerhard Hoberstorfer – avgår. Det här efter att han skrivit negativt om Aftonbladets avslöjande rörande teaterns vd Benny Fredriksson på sociala medier.

På Facebook skriver Hoberstorfer bland annat att han skulle ”återkomma om Aftonbladets karaktärsmord”, och fick kritik av sina medlemmar. Därför väljer nu skådespelaren att avgå från sin post som facklig ordförande.

– Eftersom det är av yttersta vikt att lokalavdelningen på inget sätt uppfattas som partisk i detta dramatiska och allvarliga skeende och eftersom jag fått kritik av mitt agerande under dagen så avgår jag som den ene av två ordföranden i lokalavdelningen, skriver han i ett inlägg på Facebook, rapporterar Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen på Kulturhuset

Mer i ämnet