Claire Foy är nya Lisbeth Salander: ”Jag är inte alls självsäker”

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Claire Foy är aktuell med en ny film där hon spelar Lisbeth Salander. I SVT:s Skavlan berättar hon om sina barndomsdrömmar – och om sin ångest.

– Jag är inte alls självsäker, säger hon.

Många kanske känner igen den brittiska skådespelaren Claire Foy från serien ”The Crown” där hon spelar drottning Elizabeth II. Nu är hon aktuell som Sveriges älsklingshjälte Lisbeth Salander i Hollywoods ”The Girl in the Spider's Web”. 

När Foy gästar Sverige och SVT:s Skavlan i samband med att filmen har biopremiär berättar hon om att hon har ångest varje dag – om små saker som vad hon ska äta till middag.

I Skavlan berättar hon också om vad hon drömde om att bli när hon var liten – och det var inte att jobba som skådespelare.

”The Girl in the Spider's Web” bygger på boken ”Det som inte dödar oss”, David Lagercrantz uppföljare till Stieg Larssons trilogi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.