Regissören Sam Taylor-Johnson ska regissera filmatiseringen av ”50 nyanser av honom”. Foto: Scanpix

Hon regisserar ”50 shades of Grey”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir den brittiska regissören Sam Taylor-Johnson som ska filmatisera den bästsäljande erotiska romanen.

Fotografen, konstnären och filmregissören Sam Taylor-Johnson  är kanske mest känd för filmatiseringen av John Lennons barndom i filmen ”Nowhere Boy” från 2009. Hon har även vunnit pris som mest lovande konstnär på Venedigbiennalen.

Nu ska hon filmatisera den populära erotiska berättelsen om förhållandet mellan affärsmannen Christian Grey och studenten Anastasia Steele.

Femtio nyanser av honom

– Sams unika förmåga att smakfullt visa upp komplexa relationer som behandlar kärlek, känslor och sexuell kemi gör henne till den perfekta regissören att gestalta Christians och Anastasias förhållande, säger en av filmens producenter, Michael De Luca, i ett pressmeddelande som Universal Pictures och Focus Features gått ut med. I mars stod det klart att det var dem som fått rättigheterna till att producera den bästsäljande triologin.

70 miljoner exemplar

I pressmeddelandet riktar sig regissören till den stora fanskaran, och säger att hon kommer att hedra boken och karaktärerna, som ska ha krupit henne in under skinnet.

Författaren E.L James trilogi har sålts i över 70 miljoner exemplar, så det är en stor fanskara som förmodligen har väldigt höga förväntningar på Sam Taylor-Johnson .

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Femtio nyanser av honom

Mer i ämnet