Stillbild från en scen i den kommande Star Wars-filmen. Foto: AP

Star Wars mest inkomstbringande filmen i USA

Uppdaterad
Publicerad

Rekorden har haglat över ”Star Wars: The Force Awakens”. Nu har den slagit ännu ett och är den mest inkomstbringande filmen i Nordamerika.

20 dagar tog det för JJ Abrams Star Wars-film att slå ”Avatars” Amerikarekord på 760,5 miljoner dollar (ca 6,5 miljarder kronor), det rapporterar Variety.

Filmen – som är den sjunde i George Lucas episka rymdberättelse – har redan slagit en mängd rekord och har tagits emot förhållandevis väl av både kritiker och fans.

”Star Wars: The Force Awakens”

Men tar man inflationen i beaktande står sig dock båda ovanstående filmer slätt. Den listan toppas av ”Borta med Vinden” från 1939 som drog in motsvarande 1,7 miljarder dollar i den tidens penningvärde.

Väntas slå internationellt rekord

I den internationella inkomstligan leder fortfarande James Camerons 3D-succé ”Avatar” med 2,8 miljarder inspelade dollar (nästan 24 miljarder kronor) medan ”Star Wars: The Force Awakens” hittills spelat in 1,5 miljarder dollar (knappt 13 miljarder kronor). Många tror dock att den kommer slå även det rekordet efter premiären i Kina nu till helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

”Star Wars: The Force Awakens”

Mer i ämnet