Filmproducenten Harvey Weinstein fick sparken från sitt eget bolag i oktober, efter att flera kvinnor anklagat honom för sexuella trakasserier och övergrepp. Foto: TT

Weinstein Company har ansökt om konkurs

Uppdaterad
Publicerad

The Weinstein Company har ansökt om konkurs, mindre än sex månader efter det att anklagelserna om sexuella trakasserier och våldtäkt av flera kvinnor i filmbranschen började strömma in mot grundaren Harvey Weinstein.

Produktionsbolaget säger också att det omedelbart befriar kvinnor som utsatts av Weinstein från avtal som de skrivit under där de lovat att vara tysta, så att kvinnor kan berätta utan rädsla för vedergällning.

Kan inte göra skadan ogjord

”Även om företaget går i konkurs förbli företaget engagerat i att göra allt det kan för att maximera värdet för sina fordringsägare och fortsätta sin strävan efter rättvisa för alla offer”, skriver bolaget i ett uttalande.

Harvey Weinstein-affären

Företaget tillägger att det ”inte kan göra skadan som Harvey Weinstein orsakat ogjord, men hoppas att dagens händelser kommer att markera en ny början”.

Skulle först säljas

Planen var först att sälja Weinstein Company till en grupp investerare, för runt 500 miljoner dollar, men förhandlingarna föll samman i slutet av februari.

Harvey Weinstein bildade Weinstein Company tillsammans med sin bror 2005 och produktionsbolaget ligger bland annat bakom filmer som ”Du gör mig galen!”, ”Django Unchained” och ”The Kings Speech”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Harvey Weinstein-affären

Mer i ämnet