Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Wackenbesökaren Mattias Persson i lerkaoset på Wacken i klippet. Foto: Mattias Persson

Han är på plats i lerkaoset på Wacken – utan stövlar

Uppdaterad
Publicerad

Lerkaoset på metalfestivalen Wacken har gjort att besökare nekas inträde på festivalen av säkerhetsskäl. En som lyckats ta sig till festivalen är Mattias Persson.

– Det hade ju varit smakfullt om de skickade hit hjullastare och skrapade rent gångarna så det gick att gå, säger han.

Mattias Persson är en av de 50 000 besökarna som lyckats ta sig till det regndrabbade Wacken open air. Festivalen drog igång under onsdagen men han har ännu inte tagit sig in till festivalområdet från campingen på grund av lervällingen.

– Tyvärr har inte jag fått tag i stövlar och det är lite halvtråkigt när det går över anklarna. Jag väntar fortfarande på att välta, säger han.

Men idag ska han ta mod till sig och se det svenska dödsbandet Dark Tranquility, trots att han inte har några stövlar.

– Jag räknar med lera upp till lägre delen av vaderna, säger han och faller nästan omkull i den hala leran.

Dragit in bilar med traktor

85 000 biljetter har sålts till festivalen, men under onsdagen meddelade ledningen att inga fler besökare släpps in. Det anses inte säkert att släppa in fler besökare än så.

– Jag förstår dem. Många kommer ju i bil och alla parkeringsplatserna är ju en stor lervälling, så de kommer ju få dra ut precis varenda bil med traktor för de kommer inte kunna köra därifrån själva. De har till och med dragit in dem liksom.

Trots lerkaoset håller håller Mattias och och hans gäng humöret uppe.

– Man vill ju inte vara sur och gnällig på festival. Det får ju bli så bra det blir. Men det hade ju varit smakfullt om de skickade hit hjullastare och skrapade rent gångarna så det gick att gå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.