Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s ekonomikommentator Alexander Noréns analys av Elon Musks omröstning. Foto: TT/SVT/Joakim Hallgrim Rückert

”Har Musk tappat det – eller är han utarbetad?”

Publicerad
Analys ·

Det har varit ännu en händelserik helg i Cirkus Musk.

Alexander Norén

Ekonomikommentator

Elon Musk sätter sitt VD-skap över hela kalaset på spel genom att ha en omröstning om han ska fortsätta som VD för Twitter eller inte. En omröstning som han förlorade, 58 procent tycker att han ska gå.

Man kan ju tro att han har tappat det, eller så kan man tro att han är något överarbetad – och jag lutar nog åt det. För det här hattandet fram och tillbaka är inte uttryck för någon djävulusisk smart strategi, utan det här är Elon Musks hyperaktiva ledarskapsstil som går ut på att prova sig fram.

I det här fallet innebär det att gå hårt fram och utsätta Twitter för någon slags chockterapi. Bort med hälften av alla anställda. Bort med ledningen. Och sen spotta ur sig förslag på hur man ska tjäna pengar framöver och göra det i någon sorts dialog med kändisar och folkomröstningar på Twitter.

Jag tror att det bara är mer av detsamma: ”trial and error”.

Hör Alexander Noréns analys i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Det här är en analys

Slutsatserna är journalistens egna. SVT:s medarbetare agerar inte i något politiskt parti-, företags- eller intresseorganisations intresse. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa händelser och skeenden”.

Mer Kultur
Mer Nyheter