Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den filmregissören Dariush Mehrjui och hans fru Vahideh Mohammadifar har hittats mördade i sitt hem. Foto: TT/Abdolvahed Mirzazadeh

Iransk filmregissör knivmördad

Uppdaterad
Publicerad

Den framstående iranske filmregissören Dariush Mehrjui och hans fru Vahideh Mohammadifar har blivit mördade, rapporterar den iranska statliga nyhetsbyrån Irna.

Paret ska ha blivit knivhuggna till döds av en okänd gärningsman i sitt hem i en förort utanför Teheran. Enligt uppgifterna var det parets dotter som hittade sina döda föräldrar när hon kom för att hälsa på dem.

Dubbelmordet utreds nu av polis, skriver Irna. Några spekulationer om motiv till dådet ges inte, men frun sägs ha klagat över ”knivhot på sociala medier” under de senaste veckorna.

83-årige Dariush Mehrjui var känd för att han var med och drog igång Irans nya och realistiska filmvåg i början av 1970-talet. Mehrjui är känd för filmer som The Cow, Hamoun, The Cycle och Sara.

Mehjui har sagt i intervjuer att han var influerad av Ingmar Bergman och den italienska regissören Michelangelo Antonioni, skriver The Guardian.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.