Foto: TT

Jennifer Aniston hedrade Bill Paxton

Uppdaterad
Publicerad

Eftersom Bill Paxton gick bort så nära inpå Oscarsgalan hann inte den amerikanska filmakademin inkludera honom i minnesmontaget över förra årets bortgångna filmstjärnor. Men en tårögd Jennifer Aniston öppnade för montaget, och hedrade också Paxtons minne.

Nyheten att skådespelaren Bill Paxton gått bort var oväntad. Han avled på söndagen, 61 år gammal, efter att han stött på komplikationer i samband med en hjärtoperation. Den amerikanska filmakademin hann därför inte inkludera Paxton i det årliga minnesmontaget ”In Memoriam” över bortgångna stjärnor. En tårögd Jennifer Aniston öppnade för montaget, och i sitt anförande mindes hon också Bill Paxton.

– Varenda en var en uppskattad medlem i vår Hollywoodfamilj, liksom även älskade vännen och skådespelaren som lämnade oss igår – Bill Paxton. Alla var älskade och alla är saknade, sa Aniston.

Oscarsgalan 2017

Gjorde omkring hundra roller

Bill Paxton var känd från bland annat långfilmerna Twister, Aliens, Terminator och storfilmen Titanic, i vilken han spelade Brock Lovett, mannen som söker efter vraket. Vid tiden för sin död spelade han in tv-serien Training Day. Under sin karriär kom han som skådespelare att göra omkring hundra roller.

I årets minnesmontage på Oscargalan hedrades bland annat Carrie Fisher, känd som prinsessan Leia i Star Wars, och skådespelaren och komikern Gene Wilder.

Läs också: Bill Paxton har avlidit

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oscarsgalan 2017

Mer i ämnet