Efter släppet den 3 oktober klättrade Kardashians podd till förstaplatsen på Spotifys podd-topplista i flera länder. Foto: TT/AP/EPA

Kim Kardashians podcast ”The System” går om Joe Rogan

Uppdaterad
Publicerad

Kim Kardashian har med bara två avsnitt av sin nya podcast ”The System” gått om storpoddaren Joe Rogan på Spotifys topplista i bland annat USA. Med ett true crime-tema fokuserar podden på, enligt Kardashian, ”orättvist dömda”.

Kim Kardashian är sedan tidigare känd som realitystjärna, företagare och rättsaktivist.

I samband med att hon började studera juridik har hon engagerat sig i vad hon ser som ”orättvist dömda personer”.

I första säsongen av hennes nya podd tar hon upp fallet om morddömda Kevin Keith, som suttit fängslad på livstid i USA i 24 år.

Uppmärksammad förstaplats

Efter släppet den 3 oktober klättrade Kardashians podd till förstaplatsen på Spotifys podd-topplista i USA, Canada, Irland, Australien och Nya Zeeland.

Särskilt uppmärksammat är att hon gått om storpoddaren Joe Rogan i USA där han sedan länge legat stadigt som nummer ett.

Sedan 2009 har komikern och kampsportskommentatorn Joe Rogan drivit podden ”The Joe Rogan Experience”. Idag är det en av världens mest populära poddar där han bjuder in gäster och diskuterar allt från samhällsfrågor till kampsport.

Hör mer om Kim Kardashians podd i klippet längst upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.