Kvarteret Skatan kommer tillbaka efter nästan 20 år

Uppdaterad
Publicerad

En Metoo-dokumentär, återkomst för Draknästet och Kvarteret Skatan och en dejtingserie för teckenspråkstalande är några av de program som SVT presenterade inför hösten.

Från savannen till Tinder – ett program där Belinda Olsson undersöker biologiska skillnader mellan män och kvinnor, en dokumentär om Evert Taube, Sexy hands – en dejtingrealityserie för teckenspråkstalande och Det svenska spelundret är några av de dokumentära satsningar SVT presenterar inför hösten.

På fiktionssidan syns bland annat En kunglig affär som handlar om den så kallade Haijybyaffären: Hur en påstådd affär mellan den kriminellt belastade Kurt Haijby och kung Gustav V mörklades av överståthållare Torsten Nothin.

Nostalgiska humorister kan glädja sig åt att sketchserien Kvarteret Skatan återuppstår. Programmet sändes i tre säsonger med start 2003. Nästan 20 år senare kommer nu alltså en ny säsong med David Batra, Anna Blomberg, Vanna Rosenberg, Johan Glans och Rachel Mohlin.

Även uppskattade komediserien Bonusfamiljen och entreprenörsrealityserien Draknästet är tillbaka.

Se en bit ur nya Kvarteret Skatan i videospelaren.

SVT-hösten i urval

Draknästet

Bäst i köket

Kvarteret Skatan

Bonusfamiljen

Me too – hösten som förändrade Sverige

Evert Taube-dokumentär

Den svenska hiphopens pionjärer

Mer panik i tomteverkstan

Strula

Bolibompaklubben

1 mot Sverige

En kunglig affär

Från savannen till Tinder

Sexy hands

Under nålen

Dreja – en kärlekshistoria

Husdrömmar Sicilien 2

Deg

Det svenska spelundret

Hackad

En kropp till salu

I skuggan av El Chapo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.