Steven Avery i rätten år 2005. Foto: Jeffrey Phelps/AP/TT

Morddomen mot Steven Avery från Making a murderer kan prövas igen

Uppdaterad
Publicerad

Steven Avery, känd från dokumentärserien Making a murderer, kan få sin fall omprövat, rapporterar NME. Detta efter att nya bevis framkommit som Averys advokat menar kan leda till en ny rättegången.

I den första säsongen av serien Making a murderer satt Steven Avery först i fängelse dömd för en våldtäkt. Men under den uppmärksammade Netflix-seriens gång friades han från våldtäkten. Det efter att ha avtjänat ett 18-årigt fängelsestraff.

”Nya bevisen kan tillintetgöra hela fallet”

Några år senare anhölls Steven Avery för ett annat mord: det på Theresa Halbach 2005 som han nu sitter fängslad för. För mordet dömdes både Avery och hans systerson Brendan Dasey till livstids fängelse. Men de båda har sedan starten hävdat att de är oskyldiga.

Nu kan nya bevis, framtagna av Averys advokat Kathleen Zellner, komma att ses över av en domstol i Wisconsin, rapporterar NME. Den nya bevisningen kan enligt advoktaten leda till att Avery får möjlighet till en ny rättegång. Något som han nekades till så sent som 2017.

”Bevisen har potential att tillintetgöra hela fallet”, sade Kathleen Zellner till News week magazine nyligen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.